Opleidingsschool

De Oscar Carré leidt studenten op die studeren voor leerkracht basisonderwijs. De school  vindt, dat bij de opleiding van aankomende collega’s een goede stageplek hoort. De school houdt de ouders steeds op de hoogte van het feit of er een student in de klas stage loopt.

De Oscar Carré is sinds 2012 een zogeheten Opleidingsschool. Samen met een aantal andere scholen leidt de Oscar Carré studenten op die aan de PABO-HvA of aan de UPVA (de universitaire PABO) studeren voor leerkracht basisonderwijs. De Oscar Carré werkt als Opleidingsschool samen met andere scholen van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel (OOadA).

De school heeft vóór 2012 ook altijd stagiairs gehad, maar als Opleidingsschool krijgt het ‘leren op de werkplek’ concreet inhoud. De studenten worden begeleid door geschoolde mentoren. Deze mentoren krijgen een training van de PABO, zodat zij studenten goed kunnen begeleiden. De studenten worden beoordeeld door een opleider uit het werkveld.

Opleider in de school
De ‘Opleider in de school’ is een getrainde leerkracht van de school, die de studenten bezoekt, begeleidt en beoordeelt. Voor de stichting OOadA zijn vier opleiders werkzaam, die nauw samenwerken met de PABO en UPVA. Op de Oscar Carré is dat Rick Hedges. Hij is ook verantwoordelijk voor de stages van studenten op twee andere scholen van stichting OoadA.